Wiem, że to temat o Superbie 1 w dziale O1 ale do Superba zagląda tylko parę osób. Tydzień temu wymieniałem u mechanika olej w Superbie ojca (1,9 TDI AWX) . Przebieg 102 000 km. Wczoraj zauważyłem w garażu plamę oleju mniej więcej na środku pod komorą silnika. Wydaje mi się, że obok była też plama z płynu chłodzącego. Zauważyłem też spadek poziomu w zbiorniczku. Skąd wyciek? Co kupić i co wymienić? Czy to może być chłodnica oleju? Czy może mieć to jakiś związek z wymianą oleju? Mechanik mógł coś schrzanić? Proszę o radę.
zepter00, najczęściej olej kapie z połączenia miedzy skrzynią biegów a silnikiem :idea: Niestety jak większość aut z koncernu WV po prostu TTTM,mówił mi to mój mechanik, a trochę tych sztrucli już ponaprawiał,najczęściej winne temu jest uszczelnienie a żeby je wymienić niestety trzeba zrzucać skrzynię :? :diabelski_usmiech
zepter00, zmień mechanika :wink: orżnął Cię na element na parę groszy, a Ty o mało zawału nie dostałeś
To było gratis i zrobione przy okazji wymiany przegubu zewnętrznego. Za robotę wziął 70 zł. Raczej nie czuję się orżnięty Dzwoniłem do ASO Skody i wymiana przegubu (na naszych częściach) w Superbie to u nich 220 zł. Za bardzo dobry przegub dałem 180 zł. Strach pomyśleć ile by kosztował w ASO.
Komentarz